Het is bijna zover! Onze Umrah voor mei 2018 nadert met de dag! Van 29 april tot 11 mei zullen we met de wil van Allah genieten van het prachtige Medina & Mekka. In dit bericht zetten we in het kort de belangrijkste zaken omtrent deze umrah uiteen. We beginnen met wat formaliteiten om daarna over te gaan op de leuke details van de reis!

Umrah Visumaanvraag

benodigdheden aanvraag umrah visum

Zoals bij de meesten wel bekend zal zijn is voor het reizen naar Saudi Arabië een visum vereist. Hierbij de benodigdheden voor het aanvragen van een umrah-visum:

 1. paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf datum terugkeer.
 2. Indien je geen Nederlands paspoort hebt, een buitenlands paspoort met verblijfsvergunning. (Belgisch paspoort is ook mogelijk.)
 3. Eén officiële pasfoto.
 4. Een geldig inentingspaspoort voor de Meningitis (meningokokken) prik.

Als man en vrouw verschillende achternamen hebben, is een kopie van de huwelijksakte vereist. Daarnaast is voor meereizende kinderen een geboorteakte of uittreksel vereist voor het aanvragen van het visum. Het Marokkaanse familieboekje (Haala Madania) volstaat ook.

Vingerafdruk

vingerafdruk voor umrah visum

Sinds kort is het ook verplicht om een vingerafdruk af te geven bij het VFS visumbureau te Den Haag. Dit kan alleen op afspraak en deze moeten wij inplannen. Deze afspraak kunnen wij doorgaans maken op werkdagen tussen 14 en 16 uur. Graag vernemen wij van jullie welke datum voor jullie geschikt zou zijn.

Deadline

De benodigdheden voor de visumaanvraag inclusief het paspoort, moeten uiterlijk zondag 8 april aan ons zijn overhandigd. Deze deadline geldt ook voor het overmaken van het resterende bedrag. Voor meer info over het aanmeldproces voor onze umrah reizen klik hier.

België

Onze broeders en zusters uit België zullen in shaa Allah de mogelijkheid hebben om het paspoort en de documenten aan onze contactpersoon in België te overhandigen. Zij worden daarover bericht.

Umrah Visa

De visa zijn in shaa Allah ongeveer een week voor vertrek gereed. Zodra deze gereed zijn, worden jullie daarover bericht. De paspoorten kunnen dan worden opgehaald bij onze contactpersoon.

Hotels

Dit zijn de hotels waar we met de wil van Allah zullen verblijven. Beide hotels zijn inclusief ontbijt.

Hotel Medina

We verblijven in sha Allah 5 nachten in Medina in het nieuwe Pullman ZamZam 5* hotel. Dit ligt op slechts 100 M afstand van masjid an-Nabawi.

Pullman Zamzam hotel in Medina

Eetzaal pullman zamzam hotel in Medina

Hotel Mekka

In Mekka verblijven we in sha Allah in het nieuwe Hilton Convention 5* hotel. Dit ligt op ongeveer 200M afstand van masjid al-Haram. De ligging van dit hotel is Alhamdolilah ideaal. De ligging van het hotel in Mekka is uiterst belangrijk. En dit wordt jammer genoeg vaak over het hoofd gezien bij het boeken van een umrah-reis!

Hilton hotel Mekka

Eetzaal hilton hotel Mekka

Vluchtschema

Hieronder tref je (onder voorbehoud) ons vluchtschema aan. We vliegen vanaf Amsterdam Schiphol met Turkish Airlines via Istanbul naar Medina. De terugreis is vanaf Jeddah via Istanbul naar Amsterdam. De toegestane bagage bedraagt 30 kg ruimbagage en 10 kg handbagage.

vliegen met turkish airlines umrah mei 2018

Heenreis
29 april Amsterdam – Istanbul. Vertrek: 19.15, aankomst: 23.45
30 april Istanbul – Medina. Vertrek: 01.10, aankomst: 04.40

Terugreis
11 mei Jeddah – Istanbul. Vertrek 06.45, aankomst: 10.35
11 mei Istanbul – Amsterdam. Vertrek: 15.10, aankomst: 17.45

Pakket prijzen

De prijzen voor deze umrah bedragen:

4 persoonskamer: €1450

3 persoonskamer €1550

2 persoonskamer €1650

> Kinderen tot 12 jaar krijgen €100 korting

> Kinderen tot 12 jaar zonder bed betalen €875. In dit geval slaapt het kind dan op een matras op de grond.

De prijzen zijn per persoon en inclusief:

 • Tickets
 • Visumaanvraag
 • 5* Hotels
 • Ontbijt (buffet)
 • Vervoer
 • Excursie in Mekka & Medina
 • Begeleiding
 • Umrah-voorlichting in Medina

Avondeten (buffet) is niet inbegrepen en kan worden bijgeboekt. Dit bedraagt voor de gehele reis, dus zowel voor het hotel in Mekka en Medina, €200. Avondeten enkel voor het verblijf in Mekka bijboeken kost €130.

Programma

Er staat een gezamenlijke excursie gepland in Medina naar het Uhud-gebergte en de Quba-moskee. Daarnaast staat er in Medina een umrah-voorlichting gepland en museum bezoek.

In Mekka staat er ook een excursie gepland. Hierbij zullen we enkele historische plekken bezoeken zoals de berg waar de eerste openbaring op onze profeet vrede zij met hem heeft plaatsgevonden en ook zullen we in sha Allah de plaatsen bezoeken waar de Hadj-rituelen zich afspelen. Dit is (onder voorbehoud van wijzigingen) ons programma:

Begeleiding

De groep staat vanaf aankomst tot aan vertrek onder de ervaren begeleiding van de broeders Abulfadl & Nabil. Twee afgestudeerden aan de Islamitische Universiteit van Medina én eigenaren van 4-seizoensumrah.

De vrouw van broeder Nabil zal de zusters in Medina voorzien van de umrah-voorlichting en een bezoek aan de Rawdah (een plek in masjid an-Nabawi).

Op het moment van schrijven, 20 maart 2018, zijn er nog maar 9 plekken beschikbaar voor deze umrah reis. Overweeg je ook deel te nemen aan deze prachtige reis, maak dit dan tijdig kenbaar door in ieder geval alvast te reserveren.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u ons altijd mailen naar info@4-seizoensumrah.nl of bellen via 0208932150.

Misschien ook interessant:

Handleiding bezoek Medina!

 

Deel | "Wie uitnodigt naar het goede, heeft dezelfde beloning als degene die ernaar handelt."
 • 35
 •  
 •  
 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  
Open chat
Hulp nodig?
Salam alaikom

We helpen je graag verder ...
Powered by
Bel ons